Köster TPO Membranen voor drinkwater toepassing

Köster TPO Aqua voor het afdichten van drinkwater tanks en waterbassinsOns TPO R & D team heeft  in de afgelopen maanden gewerkt aan een TPO membraan voor drinkwater tanks, dat is inmiddels afgerond. In het begin van deze maand heeft Köster TPO Aqua de testcertificates ontvangen om ook op de markt  te worden gebracht als een waterdicht membraan in drinkwater omgevingen. De 3 na volgende testcertificates zijn nu beschikbaar:

De drinkwater certificering conform aan de Duitse KTW Guideline (geen afgifte van schadelijke stoffen in het water)

De drinkwater certificering conform aan de Duitse W270 Guideline (geen bevordering van bacteriegroei)

EN 13967 Flexibele banen voor het waterdicht maken van een constructie . Kunststof en rubber banen tegen optrekkend vocht inclusief kunststof en rubber kelder en bassin afdichtingen. (Dit is nodig om een ​​CE-markering op het product te plaatsen.)


De voordelen van de Köster TPO Aqua zijn legio. Allereerst is er bijna geen ondergrondvoorbereiding nodig indien het oppervlak een goede kwaliteit bezit ( lees vlak en echt ) Er is geen bezorgdheid over hechting, blaarvorming, barsten en dergelijke, zoals bij vloeibare toegepaste oplossingen. De Köster TPO Aqua is scheurvrij en flexibel. Scheuren in de ondergrond hebben na het vullen van de tank hebben geen effect op KÖSTER TPO Aqua. Naden zijn met hete lucht gelast en niet gelijmt, Dat creëert een homogene, veilige verbinding. Verder kent het membraan een zeer lange levensduur van mer dan 35 jaar. Het heeft absoluut geen invloed op drinkwater en is een hygiënische oplossing in een mooie lichte kleur.

Köster stapt dus in deze markt voor scheuroverbruggende afdichtende oplossingen met een superieur product. De Köster TPO Aqua is geschikt voor nieuwbouw en restauratieprojecten. Köster TPO Aqua zal beschikbaar zijn in een dikte van 1,5 mm.