Hoe kunt u het beste een muur impregneren?

Heeft u last van vocht in de muren of wilt u dit juist voorkomen? In beide gevallen is het erg verstandig om een muur te impregneren. Wij hebben verschillende producten beschikbaar waarmee u dat goed kunt doen.

Wat gebeurt er eigenlijk als een muur wordt geïmpregneerd?
Bij het impregneren van een muur, wordt er met een vloeistof een beschermlaag op de muur aangebracht. Deze beschermlaag zorgt ervoor dat vocht van buitenaf niet meer in de muur kan dringen. Bovendien zorgt het impregneermiddel ervoor dat vuil van buitenaf zich niet meer aan de muur kan hechten. Hierdoor hoeft u de muur veel minder te onderhouden dan voorheen.

Waarom is het een goed idee om een muur te impregneren?
Het is altijd een goed idee om de buitenmuren van uw woning te laten impregneren, zelfs wanneer u geen last heeft van vocht in de muren. Wanneer uw muren namelijk niet zijn geïmpregneerd, kan er regenwater in de muren trekken. Op een gegeven moment zal dit vocht doorslaan naar de binnenmuren. Dit wordt ook wel doorslaand vocht genoemd. Zodra u last heeft van doorslaand vocht, ontstaat er schimmel op de binnenmuren van uw woning. Deze schimmel verslechterd niet alleen de staat van uw woning, maar is ook schadelijk voor uw gezondheid.

Om te voorkomen dat u last krijgt van doorslaand vocht, is het een erg goed idee om uw muren te laten impregneren. Heeft u al last van doorslaand vocht? Ook dan kunt u het beste de vochtige muur laten impregneren. In dit geval moet eventuele schade aan de muur wel eerst worden hersteld zoals slechte voegen, alvorens de muur kan worden geïmpregneerd.

Hoe kunt u het beste een muur impregneren?
Het beste kunt u een muur impregneren met de producten van Köster Afdichtingssystemen. Voor elke stap van het proces hebben wij kwalitatief hoogwaardige producten beschikbaar. We benoemen ze hieronder.

Köster Gevelreiniger crème
Alvorens u een muur gaat impregneren, is het belangrijk om de muur goed te reinigen. Dit kunt u het beste doen met de Köster Gevelreiniger crème. Deze crème brengt u met een kwast of vachtroller op de oppervlakte aan. Vervolgens moet de crème een tijdje inwerken. Na de inwerktijd kunt u het middel afspoelen met water.

Köster Gevelcrème
Na de reiniging kan de Köster Gevelcrème op de muur worden aangebracht. Dit middel is waterafstotend en beschermt daardoor de muur tegen regenwater en slagregen. Het is een kleurloos middel dat prima op baksteen, natuursteen, klinkers en minerale pleisters kan worden aangebracht.

Een groot pluspunt van dit impregneermiddel is dat het eenvoudig te gebruiken is. De crème druipt of spat tijdens het gebruik namelijk niet, ramen behoeven niet afgeplakt te worden. Eventuele neggekanten in de buurt van een raamkozijn of deurpost, kunnen eenvoudig worden bewerkt met een kwast.

Nadat u dit middel heeft aangebracht, is uw muur jarenlang goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Contact
Wilt u met onze producten een muur impregneren, maar heeft u er eerst nog wat vragen over? Of bent u op zoek naar deskundig advies? In beide gevallen mag u gerust contact met ons opnemen, want wij helpen u graag verder.