Danone Hoofddorp

Het nieuwe kantoor wordt een inspirerend, gezond en kosten efficiënt gebouw gericht op samenwerking, hetgeen de “One Planet, One Health” ambitie van Danone weerspiegelt. Het ontwerpteam heeft een duurzaam gebouw ontworpen waarbij rekening wordt gehouden met de nabije omgeving door energie en water te besparen en tevens de uitstoot van CO2 te verminderen. Tegelijkertijd weerspiegelt het nieuwe kantoor Danone‘s toewijding voor welzijn en gezondheid door een sterke focus te leggen op een gezond binnenklimaat en een comfortabele, veelzijdige werkomgeving.

Gevestigd in Hoofddorp, Beukenhorst-Zuid, zal het kantoor voor Danone deel uitmaken van één van de meest duurzame kantoorparken in Europa. Tussen het nieuwe Danone kantoor en het nieuwe ASICS kantoor wordt een sereen groen park gerealiseerd waar zowel bezoekers van beide bedrijven als hun werknemers kunnen verblijven en een duidelijke verbinding met de natuur ervaren.

Bron: IMD raadgevend ingenieurs.

Sprinklerkelder onder vestiging Danone

Wat is een Sprinklerkelder precies?

Een sprinklersysteem is een automatisch brandblussysteem dat een brand automatisch, snel en vooral effectief bestrijdt. Sprinklersystemen beschermen bouwwerken en mensen tegen de gevolgen van brand. Ze geven tijd tot vluchten en zorgen ervoor dat de bedrijfsprocessen zo min mogelijk worden verstoord door de brand.

Sprinklersystemen worden ingezet voor de beveiliging van grote oppervlakten zoals opslagplaatsen en productielocaties. Temperatuurgevoelige sprinklerkoppen verspreiden water door de ruimte, gevoed door een netwerk van buizen, aangedreven door sterke pompen. Hierdoor kan een startende brand worden gedoofd of gecontroleerd tot het terplaatse zijn van de brandweer.

 

 

Het waterdicht afdichten van een Sprinklerkelder

Een waterdichte bak

De Sprinklersystemen zijn aangesloten op een Sprinklerkelder ( of Sprinklerbak ). Belangrijk is dat de kelder zodanig wordt uitgevoerd dat er geen grondwater in de kelder kan komen en eveneens geen water uit de kelder in het grondwater kan lopen. Het sprinklerwater wordt onttrokken uit deze sprinklerkelder ( sprinklerbak )

Köster Afdichtingssystemen heeft de perfecte oplossing voor het afdichten van Sprinklerkelders ( sprinklerbakken ). Het Köster NB silicaat systeem is ontwikkelt om bij slechts 3 mm dikte een waterkolom van 130 meter te kunnen weerstaan. Deze minerale silicaatpasta op cementbasis wordt met hoge producties in een gespoten systeem aangebracht. Door de waterdruk verdicht het systeem zich tot een ondoordringbaar pantser. Een ander voordeel is Köster NB toegepast kan worden in drinkwateromgevingen, het is getest op microbenaangroei.

Voor de aannemer is het waterdicht op leveren van een Sprinkelkelder (Sprinklerbak ) een behoorlijke opgave. Op basis van onze ervaring kunnen wij echter een applicatieadvies uitbrengen voor een waterdichte oplevering.

Danone Hoofddorp